Meddőség – egyéni konzultáció

embléma
Korai vetélés?

Sikertelen inszemináció?

Eredménytelen lombikkezelés (IVF)?

Hiába valók az orvosi kezelések, mert nem jön össze a baba?
Számtalan kezelésre jársz, de nem sikerül teherbe esned?
A terhességi teszt nem csak nem fordul pozitívba?

A MEDDŐSÉG LELKI OKAIT KUTATTAD MÁR?

A meddőség lelki okait kutató személyes konzultációkon lehetőséged van feltárni, hogy vajon milyen akadály állhat az anyaságod útjában! Ha ezt megtaláljuk, abban is támogatlak, hogy ezeket, a meddőséget okozó lelki problémákat megoldjad.

bemutatkozás 3

OLVASS tovább,
mert kiderülhet, hogy
számodra is jó megoldás lehet a személyes konzultáció,
hogy meddőséged lelki okait megtaláld!

Számtalan orvosi papírod van már meddőségedről összegyűjtve?

Végtelen mennyiségű kezelésen és beavatkozáson vagy már túl, mégse jön össze a baba?

Lehet, hogy arra vágysz, más is történjen már az életedben, legyen már valami, ami kizökkent téged ebből a véget nem érő körforgásból, ami mindig ugyanarról szól:
•    ráveszed magad, hogy lombikozz,
•    reménykedsz,
•    belekezdesz a lombikprogramba,
•    kibírod a leszívást, a beültetést,
•    akár fejen állva tartod tested 2 héten át, hogy beágyazódjon a sejtkezdemény,
•    majd hatalmasat puffansz és földhöz vágódsz, mert a terhességi teszt negatív, amit az ultrahang is igazol…

….és ugyanott vagy, mint az inszemináció, vagy lombikkezelés előtt: egy tapodtat se léptél közelebb a gömbölyű pocak felé, a ringató ölelés felé.

NEM VAGY EGYEDÜL!

Babagyár történet
Éva már jóval elmúlt 30, amikor lelkében felébredt az anyaság megélésének vágya. Minden adott volt: jó munkahely, biztos egzisztencia, kiváló társ, biztonságot adó, meghitt otthon, amibe már szinte tervezték hová kerülne a kiságy, a pelenkázó, a játékok garmada.Párjával közösen megbeszélték, hogy belevágnak a babaprojektbe. Azt gondolták, hogy év végére már a gömbölyödő pocakot csodálva állnak a karácsonyfa körül, és párásan csillogó szemmel, nyugodt ölelésben várják kisbabájuk megszületését. Ez volt az álom. A valóság azonban ennél azonban fájdalmasabb és egyre reménytelenebb karácsonyokat hozott. Már 3 ünnepen 2 inszemináción és 6 lombikprogramon voltak túl, de a bölcsőben még mindig nem ringatták gyermeküket.A párkapcsolatuk ingadozott, rogyadozott a sok kudarcélménytől, a mindennapjaik elfakultak, az életük egy kétségbeejtő jajkiállásba fulladt: MIÉRT NEM SIKERÜL ezt a kisbabát világra hozni?
Egy rendezvényen találkoztam velük, ahol a meddőség lelki okairól tartottam előadást. Megbeszéltük, hogy felkeresnek, és átbeszéljük, milyen megoldások jöhetnek szóba.Az első alkalommal közösen jöttek el, aztán külön váltak. Én Évával dolgoztam tovább, férjét Marcit egy kollégámhoz delegáltam. Így mindketten őszintén tudták feltárni önmaguk előtt az összes érzést, gondolatot, ami csak felhalmozódott bennük az elmúlt évek „gyereket csinálunk” taposó malma alatt.Évával nagyon szerettem dolgozni, mert nyitott volt saját lelkére, érzéseire. Élete tele volt elfelejtett, de fájdalmas emlékekkel, amik meglapultak a mélyben, mintha egy jó nagy zsák mélyébe rejtette volna őket. Élete egy ponton igen szerencsés fordulatot vett, és a fájó múltra sok szép élmény került, ami szépen takarta el a kellemetlen érzéseket hozó emlékeket. Minden alkalommal, mikor egy ilyen fájdalmas emlékbe botlottunk elcsodálkozott, hogyan is felejthette el ezt az évek alatt?
Közös utunk évfordulóján egy apró ajándékot hozott, amit ezzel kísérve adott át:
„Köszönöm, hogy ennyire őszinte lehetek itt. Csodálatos, hogy nem kell színfalak között, álarcot hordva élnem. Ide behozhatok bármilyen érzést és gondolatot, itt minden elfogadott, és megértést nyer. Lehetek dühös, szomorú, fáradt és csalódott, nem kell azonnal összeszednem magam. Ez annyira megkönnyíti a mindennapjaim, hogy sokkal teljesebb életet élünk. Bár a baba még várat magára, de lettek olyan élményeink Marcival, amikhez hasonlót évekkel ezelőtt éltünk át.
Amit pedig soha nem gondoltam volna: újra embernek érzem magam, értéknek, nem úgy, mint a Babagyárban¬*, ahol csak, mint egy futószalagra tett kísérleti bábu csak fekszem széttett lábakkal, reményért fohászkodva. Ott úgy érzem, ezekre a beszélgetésekhez nem lenne bátorságom. Olyan gyorsan megy ott minden, hogy nem is tudom, mit szólnának, ha elmondanám, mit érzek, mi jár a fejemben. Amikor kiderült, hogy a baba nem jött össze, szinte kutyába se vettek. Csak kaptam egy új időpontot, és slussz…”

 

 

Már gyanakszol? Lehet, hogy nem csak a testedben kellene keresni a meddőség megoldását, hanem a lelkedre és az érzéseidre, önmagaddal kapcsolatos gondolataidra is ránéznél?
Lehet, hogy félsz belevágni, mert ha eljössz, mások bolondoknak tartanak majd?

Ehelyett a meddőség lelki okait kutató konzultációkon megélheted, hogy csak rád figyelek, tisztellek, és támogatlak téged. Soha nem nézlek hülyének, bármit elmondhatsz, minden titok marad. Elfogadlak úgy ahogy vagy, és támogatlak téged abban, amire kérsz engem!

Ha ezt az oldalt végig olvasod, és a végén a konzultáció mellett döntesz, akkor az alábbi kockázatokat és mellékhatásokat vállalod magadra:

 • Felfedezed, hogy milyen lelki okok húzódnak meg meddőséged mögött.
 • Elszántan küzdesz, hogy ezeket meg is oldjad.
 • Eléred a kitűzött céljaidat.
 • Tágul az önismereted.
 • Nő az önbecsülésed.
 • Jobban kezeled a napi stresszes helyzeteket.
 • Csökken az álmatlan éjszakák száma.
 • Kevesebb szorongást élsz meg.
 • Örömet lelsz életedben akkor is, ha nem jön össze a baba.
 • ismét lazán szexeltek pároddal, kimarad a “Csinálni kell ezt a gyereket!” stressz is.
 • Stabilabbá válsz az élet minden területén.

 

Kivel dolgoznál ezen?

Gyetvai Viki meddőség tanácsadóGyetvai Viki vagyok, mentálhigiénés szakember, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó. Felnőtteknek, nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük, párkapcsolati ill. szexuális problémáik lelki okait felkutassák, majd azokat sikeresen megoldják.

2010 óta vagyok segítő, életút tanácsadó, lelki krízisben támogató, önismeretre fókuszáló szakember.

Időnként tréningeket is vezetek, de csak kiscsoportos formában. Itt is a támogatói attitűdöm „hasznosul”, ám közben van bennem jó nagy adag vezetői képesség is.

Szeretettel várlak, ha elakadtál életed útján!

Találkozhattál már velem

 • tanácsadóként a SuperTV2 Mokka adásában,
 • szakértőként a BORS napilap hasábjain,
 • cikkeimmel a Nők Lapja Café oldalain,
 • írásaimmal a CafeBlog.hu címlapján,
 • kiemelt felületen a Startlap oldalain,
 • előadóként a Vegetáriánus fesztiválon,
 • trénerként rendezvényeken.

Szakértőként véleményemet, írásaimat a

 • HáziPatika.com, ill. a
 • Családinet.hu oldalakon találod.

babaneked_Gyetvai_Viki_meddőség

Gyakran ismételt kérdések:

Hogyan zajlik egy konzultáció?

1.    Amikor megérkezel, átbeszéljük azokat a külső-belső történéseket, melyeket fontosnak tartasz az elmúlt találkozásunk óta. Ebből kirajzolódik az a terület, amellyel adott órán foglalkozni tudsz (ez természetesen szoros kapcsolatban áll a konzultáció egészére meghatározott fő céllal).

2.    Ennek a napi szintű eseménynek, konfliktusnak, problémának megoldására, fókuszba állítására egy szimbolikus kép kerül előtérbe. Ahhoz, hogy ezzel érdemben terápiás segítséggel dolgozni lehessen, egy transzállapotot idézek elő, melynek jellemzői: ülő pozíció, csukott szem, relaxált, ellazult enyhén hipnotikus testi-lelki-szellemi állapot. Amint ez létrejön, behívom az aktuálisnak vélt szimbólumot a képzeletedbe, s innentől kezdve ezzel, ill. ezen dolgozunk tovább.

A problémáid gyökerei többnyire a tudattalan szférájában bújnak meg. Eme szimbólumterápiás technika hatékonysága abban rejlik, hogy ebbe az elképzelt képbe önkéntelenül belevetülnek azon tudatalatti tartalmak, melyek a szavakkal való beszélgetésben a tudatos kontroll hatására, valamint az énvédő mechanizmusok elhárításai miatt nem, vagy csak nehezen, több ülés után jönnének elő.

3.    A képélmény lezárása után már a tudatos szinten dolgozzuk fel a látottakat, illetve a megélt élményeket, érzéseket, azaz vagy azonnal, vagy a következő terápiás ülés alkalmával megbeszéljük azokat.

Időnként szükség van bizonyos „házi feladatok” elvégzésére, melyekkel még inkább feldolgozhatóvá válik a problémád. Kiemelkedően fontos, hogy a két ülés között készüljön valamilyen jegyzőkönyv egy-egy ülésről. A legalkalmasabb, ha lerajzolod a megélt belső képet. Az írásos lejegyzés tovább segíti a megértés folyamatát.

Mennyi ideig tart egy konzultáció?

50-55 perc egy alkalom ideje.

Mennyi ideig szükséges járni (hány alkalommal)?

Előre nem tudom megmondani, hogy hányszor szükséges jönni, hiszen ez a probléma súlyától és annak feldolgozási idejétől függ. Az első 10 alkalom az, amibenn kirajzolódik, hogy milyen lelki okok állnak a meddőség mögött.

Hová kell menni?

Jelenleg két helyen vagyok megtalálható: hétfőn és kedden a Nyugati pályaudvar, csütörtökön a Boráros tér közelében.

Milyen módszerekkel dolgozom?

Módszereimet tekintve ötvözöm:
•    az imaginációs szimbólumterápiát,
•    az analitikus, értelmező gondolkodást,
•    a rogers-i segítő kapcsolat 3 legfontosabb alappillérét (feltétel nélküli elfogadás, empátia és visszatükrözés, hitelesség, kongruencia), valamint a
•    különböző meditációs és relaxációs eszközöket, ill.
•    esetenként pedig néhány kognitív terápiás eljárást, egyfajta mentáltréninget.

Mennyibe kerülnek a konzultációk?

Az első alkalom díja 10000+áfa. Minden további konzultáció díját ekkor egyeztetjük.

Mi történik, ha elmulasztod a meddőség lelki okainak feltárását?

 • Megrekedsz ebben a meddő helyzetben, ahol elfogyhat minden lelki erőforrásod.
 • Továbbra is egyedül küzdesz meg azzal, hogy sikertelenek a lombik eljárások, és nem jön össze a babád.
 • Egy álarc fagy arcodra, ami kívülről nézve lehet, hogy mosolyog, de mögötte ott marad a kétségbeesés, a jeges rémület: mi van, ha nem sikerül teherbe esned?
 • Remeghet a párkapcsolatod alapja, hiszen a meddőség terhe nem csak téged, de párodat próbára teszi.
 • A szex élvezhetetlen lehet, mert ha az érzelmeket is beleengednéd, akkor lehet, hogy csak sírnál
 • A barátok is elkerülnek, hiszen ez a teher megnehezíti a kapcsolataid mindegyikét.
 • A családi találkozókon feszengsz, zavartan mosolyogsz, s ha kérdik: “Mikor jön a trónörökös?”, legszívesebben elfutnál.
 • Az önbecsülésed, az önértékelésed szép lassan nagy egy adag hulladékká torzul, ami teherként húz le.

Tényleg ezt akarod?

Nem? Akkor rajta!

JELENTKEZZ MOST AZONNAL!

Írj e-mailt: gyetvai.viktoria@gmail.com címre!

vagy

Hívj telefonon: 06-30-345-79-79

vagy

Töltsd ki ezt a jelentkezési lapot, amire 24 órán belül válaszolok, az általad megadott elérhetőségeken!