Segítek!

“Rá vagyok utalva az Ön segítségére avégett, hogy segíteni tudjak Önnek abban, hogy segíteni tudjon saját magán.” (C. G. Jung)

Gyetvai Viki vagyok, Gyetvai Viki coach terapeuta (2)mentálhigiénés szakember, coach, transzperszonális terapeuta, meddőség-tanácsadó.

Nőknek és férfiaknak segítek, hogy a meddőségük, ill. szexuális problémáik lelki okait felkutassák, majd megoldják.

Elkísérlek azon az érzelmi úton, ahol megtaláljuk meddőséged lelki okait. Ugyanezt teszem, ha szexuális vagy párkapcsolati problémáid vannak.

2010 óta vagyok segítő, életút tanácsadó, lelki krízisben támogató, önismeretre fókuszáló szakember.

Időnként tréningeket is vezetek, de csak kiscsoportos formában. Itt is a támogatói attitűdöm „hasznosul”, ám közben van bennem jó nagy adag vezetői képesség is.

Szeretettel várlak, ha elakadtál életed útján, és problémáiból nem vagy képes egyedül

Itt tudsz kapcsolatba lépni Velem

http://babaneked.hu/kapcsolat

Hogyan dolgozzuk fel a meddőség lelki okait?

A meddőség konzultáció egyik legmeghatározóbb pontja az első egy-két találkozás, ahol szavakba öntve megfogalmazod a problémádat, ami megterheli Téged. Ennek mentén elindulva konkrétan megfogalmazod azt a célt is, amiben segítséget kérsz. E folyamat lezárásaként szóban szerződünk, melyben a közösen állítjuk fel az együttműködés alapjait, ill. kereteit.

A konzultációk első időszaka olyan, mint az igazgyöngyhalászat. Az egyre nagyobb mértékű önvizsgálattal, ill. önismerettel, intenzíven mélyülő munka folytán kerül látószögbe mindaz, ami az életeden hozzájárult a gondok létrejöttéhez, s egyben ahhoz, ami változtatásra kényszerít Téged.

A meddőség lelki okainak körüljárása, a konfliktus gócainak tudatosítása, pontosítása olyan tevékenység, ami mélyülést hoz azon rétegekbe, amelyek néha „szabad szemmel” nem láthatók. Időnként örömteli, néha igen fájdalmas ez a lefelé irányuló mélybúvárkodás, ám segítségével olyan közösen fellelt igazgyöngyökre bukkanunk, amelyek összefűzve komplett láncolatot alkotnak. Csak akkor van eredménye mindennek, ha a valódi, megtörtént dolgok kerülnek előtérbe – az igazgyöngyök –, hiszen az igazság elbírható, ám a félelem vagy fájdalom által létrejött torzulás megterhelő, és akár beteg személyiséget eredményez.

Amint elérjük a legmélyebb pontot, „nincs más teendő”, mint a felszínre repülni, és újult, frissül erővel tekinteni a jövő felé. A konzultációban való aktív részvétel eredményeként hatalmas lelki energiák szabadulnak fel: egyrészt a probléma megoldhatóvá válik, ami által létrejön a gyógyulás, másrészt e munka által megszülető önvizsgálat reális önismeretet eredményez, ami megnöveli az önmagadba vetett hitet, és a mindennapi tűrőképességet. Egészen addig, amíg a múlt emlékei nyomasztóan hatnak, a lélek béklyói nem engedik ezt magasan szárnyaló lelki szabadság megélését.

Mi történik egy – egy találkozás alkalmával?

Három szakaszra bontható:

1.    Amikor megérkezel, átbeszéljük azokat a külső-belső történéseket, melyeket fontosnak tartasz az elmúlt találkozásunk óta. Ebből kirajzolódik az a terület, amellyel adott órán foglalkozni tudsz (ez természetesen szoros kapcsolatban áll a meddőséged lelki okainak megoldására kitűzött fő céllal).

2.    Ennek a napi szintű eseménynek, konfliktusnak, problémának megoldására, fókuszba állítására egy szimbolikus kép kerül előtérbe. Ahhoz, hogy ezzel érdemben dolgozni lehessen, egy transzállapotot idézek elő, melynek jellemzői: ülő pozíció, csukott szem, relaxált, ellazult enyhén hipnotikus testi-lelki-szellemi állapot. Amint ez létrejön, behívom az aktuálisnak vélt szimbólumot a képzeletedbe, s innentől kezdve ezzel, ill. ezen dolgozunk tovább.

3.    A képélmény lezárása után már a tudatos szinten dolgozzuk fel a látottakat, illetve a megélt élményeket, érzéseket, azaz vagy azonnal, vagy a következő találkozónk alkalmával megbeszéljük azokat.

Időnként szükség van bizonyos „házi feladatok” elvégzésére, melyekkel még inkább feldolgozhatóvá válik a problémád. Kiemelkedően fontos, hogy a két ülés között készüljön valamilyen jegyzőkönyv egy-egy ülésről. A legalkalmasabb, ha lerajzolod a megélt belső képet. Az írásos lejegyzés tovább segíti a megértés folyamatát.

A beszélgetéseink gyógyíthatják a meddőséget

Óriási gyógyító energiák lakoznak minden emberben, Benned is! Vétek feladni a küzdelmet az egészségért, a lelki békéért.
A Te tempódban haladva kísérlek végig azon az úton, melyen, ha végig megyünk, teljesebb életet élhetsz akár életed végéig!

Büszke vagyok, hiszen a segítő beszélgetéseim alkalmával, amikor a sokévnyi elnyomott fájdalom a felszínre tör, és klienseim könnycseppeket ejtenek, szinte kézzel tapintható az a bizalom, amit oly régóta nem éreztek, nem kaptak meg. Ezt követi a megkönnyebbülés és felszabadulás, az öröm és nevetés, és a problémák megoldhatók, a sérülések feldolgozhatóvá válnak…

Módszereimet tekintve ötvözöm:
•    az imaginációs szimbólumterápiát,
•    az analitikus, értelmező gondolkodást,
•    a rogers-i segítő kapcsolat 3 legfontosabb alappillérét (feltétel nélküli elfogadás, empátia és visszatükrözés, hitelesség, kongruencia), valamint
•    a különböző meditációs és relaxációs eszközöket,
•    esetenként pedig néhány kognitív eljárást, egyfajta mentáltréninget.

  1. A szimbólumterápia a belső történéseket képek segítségével hozza tudatközelbe. Ezen tartalmak segítségével viszonylag gyorsan érhetők el a problémák gócát őrző tartalmak, konfliktusok, s egyben ezek megoldásai is.
  2. Az analitikus gondolkodás a részleteket értelmezi, illetve rámutat a problémák gyökerére.
  3. Rogers-i elmélet nem a múltat hangsúlyozza, hanem az itt és most élményén keresztül segít az elakadások, nehézségek megoldásában. Feltételezi, hogy mindenkinek van egy egészséges belső magja, ami a segítő beszélgetések rendszeres alkalmazásával felszínre hívható.
  4. A mentáltréning rendszere és folyamatos használata segíti, hogy a célok elérhető közleségbe kerüljenek. Nem csak a múlt rejtelmeit és gyógymódjait keresi, hanem megteremti azt a fajta gondolkodásmódot, ami a nap 24 órájában könnyen alkalmazható, és garantáltan elvezet a kitűzött célokhoz, akár a sikerhez.
  5. A meditációs, relaxációs módszerek segítenek, hogy a kavargó és olykor igen zavaró gondolatok, belső monológok elcsendesedjenek, melynek eredményeképpen az egyénben kibontakozó segítő és gyógyító események kerülhetnek középpontba.

 

SZIMBÓLUMTÁR

Ahhoz, hogy a különböző belső, mély tartalmak a tudat által “megfoghatók” legyenek, elengedhetetlen a konzultációkon létrejövő képek értelmezése.
Ehhez a munkához kiváló segédeszköz az alábbi linken megtekinthető kiadvány.
Kattints a linkre!
http://www.balassikiado.hu/BB/netre/Net_szimbolum/szimbolumszotar.htm#d0e993